Röjk Superwear grundades av ägaren Jan- Fahrenheit Betros i samband med en innovationstävling i Storbritannien. Jan- Fahrenheit flyttade till franska alperna för att få närhet till skidåkning och utomhusaktiviteter, och reste senare jorden runt för att åka skidor. Under tiden utvecklades ett intresse för tekniska textilier och sportkläder som ledde Jan- Fahrenheit till studier inom produktutveckling av tekniska textiler med inriktning på just sportkläder på University of Derby i  England.

Han blev uppmuntrad av sin professor i textil att ställa upp i tävlingen Innovation For Extremes Award 2007 med sin specialdesignade tröja och tillika examensarbete i skolan. Tröjan, med sin innovativa stickning och sina unika egenskaper, vann tävlingen för bästa design och innovation och heter numera Tvister Helmet Hood och är mönsterskyddad. Jan fick genast förfrågningar av butiker, kunder och uppmärksamhet av media och skapade på plats namnet RÖJK som står för det egna och påhittade uttrycket ”Röjåk” – ”det perfekta åket”.

Det första exemplaret av Tvister Helmet Hood tillverkades av Jan- Fahrenheit 2006 med hjälp av sin mormor som är pensionerad sömmerska. Röjk kom först ut i butik hösten 2009, och första kollektionen bestod av Tvister Helmet Hood i unisex storlekar, tre mössmodeller och skidsockor i PrimaLoft-garn.

Tvister Fabric togs fram av Jan- Fahrenheit som ett komplement till marknadens alla varma fleecematerial då det fanns ett behov av ett tunt och snabbtorkande fleecematerial på marknaden. Till första kollektionen tog Jan- Fahrenheit i samarbete med PrimaLoft även fram skandinaviens första skidsockor i PrimaLoft-garn. Sockorna skulle fylla ytterligare en lucka med sin höga värmeisolering och fukttransport, för att hela tiden hålla fötterna torra och därmed varma och fria från förfrusna tår.

Hög innovationsgrad, lekfull och annorlunda design på en traditionell outdoormarknad med stora drakar som enda konkurrenter – vem kunde ana att en ski bum, som extraknäckte i skidbutiker, med stor hjälp av sin mormor skulle skapa en produkt som vunnit både tävlingar och människors hjärtan, och att just denna produkt, Tvister Helmet Hood, skulle vara grunden till ett väl omtyckt och nu växande företag? Det lönar sig att ha kul helt enkelt!