5 tips när du ska köpa freeride skidor

1. VÄLJ DI SKIDA EFTER DIN ERFARENHET

Det är viktigt att välja ett skidor som passar din nivå för att njuta av dig och få ut det mesta av skidåkningen utan att bli trött. Newbie: Du klarar dig i backarna och du gillar att öva på skidåkning under alla förhållanden. Ibland åker du bredvid backarna, aldrig för styv. Mellanprodukt: Du börjar känna de verkliga spänningarna i off-piste skidåkning, du känner dig mer bekväm att göra vändningar i nysnö, inte för brant. Bekräftad: Oavsett stelhet kan du åka vart som helst; du är villig att jaga efter den bästa nysnön för att göra de första spåren. Expert: Du åker skidor under extrema förhållanden, du åker under alla förhållanden eller snö och är en pulverberoende, älskar hoppklippor och långa vandringar.

2. VÄLJ RÄTT KAMMER FÖR DIN SKIDA

Kammaren är skidens längsgående. Den zon som kallas Rocker är den del som höjs relativt snön. 7SERIES-sortimentet från Rossignol är dedikerat till freeride och erbjuder en teknik som heter Powder Turn Rocker. Beroende på skidorna är reaktionen annorlunda. Ett vippspets gör att skidan lättare kommer ut i nysnö och därmed ger bättre flotation, medan en vippare på baksidan av skidan möjliggör bättre manövrerbarhet i pulver.

3. TA HÄNSYN TILL VIKTEN AV DINA SKIDOR

Vikten av ett skidor är mycket viktigt, ju mer en skida är tung, desto mindre är den lätt att använda och den kommer att vara mindre reaktiv. Det är då nödvändigt att hitta en kompromiss mellan lätthet och styvhet: välj lätta skidor men fortfarande tillräckligt styva för powen. Rossignol’s Air Technology Tip minskar vikten på skidorna där det behövs minst (spets och svans) samtidigt som du bibehåller optimal komfortövning. Därefter koncentreras tyngdkraftscentret under skidåkarens fot.

4. VÄLJ SKIDBREDDEN EFTER DINA TIDIGARE ERFARENHETER

Freeride-skidor har en midja bredare än skridskidspåret. Allmänt kallad dedikerad till freeride-skidor från 90-95 mm midja. Ju större midjan är, desto bättre blir lyften i djup snö, så det blir lättare och mindre trött för skidåkaren att stanna på ytan. Å andra sidan är skidåkningen mindre skarp och mindre manövrerbar. Till exempel valde Enak Gavaggio och Sam Favret Squad 7 för de använder den främst för freeride. För en optimal kompromiss mellan spår och utanför banan, rekommenderar de utan tvekan Soul 7 med 106 mm midjebredd. Den har samma teknik och luftspets Powder Turn Rocker men är bekväm på hård snö.

5. VÄLJ

Storleken på dina skidor När du väl har valt en skida är det nödvändigt att välja storlek. Vanligtvis blir det lättare för en nybörjare med mindre skidor än de skidåkare som föredrar ett längre skidor för mer lyft och stabilitet vid hög hastighet. Rossignols 7Series-skidor med Powder Turn Rocker-tekniken kan matchas med skidåkarens storlek. I själva verket tillåter denna teknik rockaren att börja närmare foten; kontaktpunkten med snön kommer närmare skidskon än en traditionell skid. För att bestämma din idealiska skidstorlek, se vår guide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *